Hanki tulityökortti koulutuksestamme Oulussa tai tilauskoulutuksesta myös muualla Suomessa

Tilapäisellä tulityöpaikalla tulitöitä tekevällä henkilöllä on oltava Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) myöntämä voimassa oleva tulityökortti. Järjestämme tulityökorttikursseja toimipisteessämme Oulussa – ja yritysten tarpeiden mukaan niiden omissa toimitiloissa.

Katso tästä seuraavat kurssit

Mikä on tulityötä?

Tulityössä toteutuu samanaikaisesti kaksi eri ehtoa eli työssä on syttymän aiheuttaja ja työ aiheuttaa palovaaran ympäristössä. Tulitöitä ovat muun muassa kipinöintiä aiheuttava kaasu- ja kaarihitsaus, poltto- ja kaarileikkaus, laikkaleikkaus ja metallien hionta. Tulitöiksi luetaan myös työt, joissa käytetään kaasupoltinta, muuta avoliekkiä, kuumailmapuhallinta tai muuta näihin verrattavaa voimakasta lämpösäteilyä tuottavaa työvälinettä. Vuoden 2016 alusta tulitöihin ovat kuuluneet myös katto- ja vedeneristystyöt.

Kuka tarvitsee tulityökortin?

Tilapäisellä tulityöpaikalla tulitöitä tekevällä henkilöllä on oltava Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) myöntämä voimassa oleva tulityökortti. Suomessa myönnetty tulityökortti on voimassa myös muissa Pohjoismaissa. Kortti on voimassa viisi vuotta koulutuksen suoritusajasta. Viimeinen voimassaolokuukausi on merkitty korttiin. Vuonna 2016 tai myöhemmin suoritettu kurssi antaa oikeuden tehdä entisten "sinisen" ja "mustan" kortin töitä. Tulitöissä noudatetaan suojeluohjetta 2016, jonka mukaan myös tulityöluvan myöntäjällä täytyy olla voimassa oleva tulityökortti.

Kysy lisää

Koulutusjärjestelyt

Kouluttajamme ovat suorittaneet Suomen Palopäällystöliiton tulityökurssin kurssinjohtajien koulutuksen. Tulityökurssit toteutetaan valtakunnallisen tulityötoimikunnan ohjeiden mukaisesti. Tulityökurssit ovat päivän mittaisia ja niihin sisältyy tarvittava oppimateriaali sekä alkusammutusharjoitus.


Katso seuraavan kurssin ajankohta sivulta Seuraavat kurssit ja ilmoittautuminen. Löydät sivulta ilmoittautumislomakkeen, jonka täyttämällä voit ilmoittautua haluamallesi kurssille. Voit myös lähettää sähköpostia tai soittaa. Voit kysyä meiltä myös koulutustarjousta yrityksellesi. Ammattitaitoiset kouluttajamme tulevat tarvittaessa kouluttamaan esimerkiksi yrityksesi tiloihin.

Tarvitsetko tulityökortin? Osallistu tulityökorttikoulutukseemme Oulussa tai tilaa räätälöity koulutus yritykseesi.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!