Trukkikortti Oulussa ja sopimuksen mukaan muualla Suomessa

Finnoste Oy järjestää trukkikorttiin johtavat kurssit toimipisteessään Oulussa – ja sopimuksesta yritysten ja yhteisöjen tiloissa muuallakin Suomessa. Osaavien kouluttajiemme avulla saat hyvät valmiudet trukin kuljettamiseen turvallisesti!

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Trukin käyttäjältä edellytetään osaamista

Valtioneuvoston asetus työvälineiden turvallisesta käytöstä ja tarkastamisesta (VNa 403/2008) ja sen 14 § asettaa erityisiä pätevyysvaatimuksia trukin kuljettajalle. Asetuksen mukaan trukin ja henkilönostimen kuljettajalla on oltava sen käyttöön työnantajan antama kirjallinen lupa. Työnantajan on ennen luvan antamista varmistettava, että kuljettajalla on riittävät kyvyt ja taidot työvälineen käyttämiseen. Lainsäädäntö tuli voimaan 1.1.2009. Useissa yrityksissä on edellytetty trukin käyttäjiltä koulutusta ja ajokortin kaltaista "trukkikorttia" ja todistusta saadusta koulutuksesta jo aiemminkin. Finnoste Oy järjestää trukkikoulutusta pitkällä kokemuksella. Koulutuksen suoritettuasi saat trukin kuljettajakortin ja todistuksen kurssin suorittamisesta.

Trukkikorttikoulutuksen sisältö

Trukin kuljettajan kykyjen ja taitojen varmistaminen on työnantajan, laitteen luovuttajan tai laitteen vuokraajan vastuulla, ja varmistamiseen käy esimerkiksi erillinen trukkikortti. Osaamisen varmistamiseen käy vaihtoehtoisesti opastus ja näyttökoe tai muu luotettava tapa. 


Me huolehdimme siitä, että osaaminen on kunnossa! Ennen trukkikortin myöntämistä varmistamme, että henkilö osaa kuljettaa trukkia ja että hän osaa oikeat ja turvalliset toimintatavat laitteen käyttöympäristössä. Näihin toimintatapoihin kuuluvat laitteen pysäyttäminen, hallintalaitteiden käyttö, kaatumisriski ja niin edelleen. Tule suorittamaan trukinkuljettajan turvallisuus- ja käyttökoulutus kursseillemme! Koulutuksen pituus on kohderyhmästä riippuen 4 h – 2 pv. Trukkikoulutus voidaan lukea autonkuljettajan ammattipätevyyspäiväksi (7 h).

Ilmoittaudu koulutukseen

Seuraavat kurssit

Voit tutustua tuleviin yleisiin kursseihin sivulla Seuraavat kurssit ja ilmoittautuminen. Samalla voit ilmoittautua haluamallesi kurssille esimerkiksi täyttämällä lomakkeen. Otamme ilmoittautumisia vastaan myös sähköpostitse ja puhelimitse. Vastaamme myös mielellämme kaikkiin kysymyksiin.


Jos pohdit trukkikurssin järjestämistä esimerkiksi yrityksesi toimipisteessä, ota yhteyttä ja katsotaan koulutukselle sopiva ajankohta. Räätälöimme koulutuksen sisällön aina kohderyhmän mukaan.

Kysy koulutustarjousta yrityksellesi

Hanki riittävä osaaminen trukkikorttiin! Järjestämme koulutuksia Oulussa ja tilauksesta myös muualla Suomessa.

Ota yhteyttä