TULITY√ĖKORTTIKOULUTUS

Mikä on tulityötä?

Tulityössä toteutuu samanaikaisesti kaksi eri ehtoa:
Työssä on syttymän aiheuttaja ja työ aiheuttaa palovaaran ympäristössä.

Tulitöitä ovat mm. kipinöintiä aiheuttava kaasu- ja kaarihitsaus, poltto- ja kaarileikkaus, laikkaleikkaus ja metallien hionta. Tulitöiksi luetaan myös työt, joissa käytetään kaasupoltinta, muuta avoliekkiä, kuumailmapuhallinta tai muuta näihin verrattavaa voimakasta lämpösäteilyä tuottavaa työvälinettä. Vuoden 2016 alusta tähän sisältyvät myös katto- ja vedeneristystyöt.

Tulitöissä noudatetaan suojeluohjetta 2016, jonka mukaan myös tulityöluvan myöntäjällä täytyy olla voimassa oleva tulityökortti.
 
Kuka tarvitsee kortin?

Tilapäisellä tulityöpaikalla tulitöitä tekevällä henkilöllä on oltava Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) myöntämä voimassa oleva tulityökortti. Suomessa myönnetty tulityökortti on voimassa myös muissa pohjoismaissa. Kortti on voimassa viisi vuotta koulutuksen suoritusajasta. Viimeinen voimassaolokuukausi on merkitty korttiin. Vuonna 2016 tai myöhemmin suoritettu kurssi antaa oikeuden tehdä entisten "sinisen" ja "mustan" kortin töitä.

Koulutusjärjestelyt

Kouluttajamme ovat suorittaneet Suomen Palopäällystöliiton tulityökurssin kurssinjohtajien koulutuksen. Tulityökurssit toteutetaan valtakunnallisen tulityötoimikunnan ohjeiden mukaisesti. Tulityökurssit ovat päivän mittaisia ja niihin sisältyy tarvittava oppimateriaali sekä alkusammutusharjoitus.

Seuraavat kurssit

Seuraavat yleiset kurssit löytyvät sivulta "seuraavat kurssit ja ilmoittautuminen". Samalla voit ilmoittautua haluamallesi kurssille.

Kysy koulutustarjousta yrityksellesi.

info(at)finnoste.fi